Als jij staat ingepland voor een klus, maar je kunt last minute (buiten de annuleringstermijn) toch niet werken dan dien jij zelf vervanging te regelen. Zie hiervoor: 

Kan ik een klus annuleren?


Indien geen vervanging wordt geregeld, wordt er een keuze gemaakt door de opdrachtgever van de desbetreffende klus. De opdrachtgever geeft per klus aan of deze wel of niet tevreden is over de afhandeling van de annulering of no-show door Opdrachtnemer. Indien tevreden, is er geen gevolg voor jou. Indien niet tevreden, treedt er een vervolgproces in werking.

  1. Bij opdrachten in de toekomst waarop jij gematcht bent, wordt iedere opdrachtgever van de desbetreffende opdracht op de hoogte gesteld van de annulering. Opdrachtgevers krijgen de keuze desgewenst de match ongedaan te maken. Indien dit buiten de geldende annuleringstermijn gebeurt, vervalt de mogelijkheid tot het claimen van de opdracht voor jou.  
  2. Bij opdrachten in de toekomst waarop je hebt gereageerd, maar waar nog geen match is gemaakt, wordt de reactie ongedaan gemaakt.
  3. Je krijgt per mail de keuze om actief te blijven op het platform. Dit kan door het betalen van een borg t.w.v. € 100,-. Je dient binnen 72 uur (3 dagen) een reactie te geven en daarin zijn of haar keuze aan te geven.
  4. Indien je wenst de borg te betalen, dan ontvang je een I-Deal link per mail om het bedrag over te maken. Dit dient binnen 24 uur (1 dag) te gebeuren.
  5. Indien je niet binnen 72 uur (3 dagen) reageert na de signalering en/of niet binnen 24 uur (1 dag) de borg overmaakt, word je alsnog automatisch afgemeld op opdrachten waarvoor je reeds gematcht stond. Je hebt ook niet de kans te reageren op nieuwe opdrachten.  
  6. Je kan weer aanspraak maken op de borg zodra hij / zij achtereenvolgens 10 opdrachten heeft uitgevoerd, zonder opnieuw te maken hebben gehad met een annulering buiten het termijn of een no-show. Je dient actief contact op te nemen met YoungOnes (support@youngones.works) om de borg te laten uitkeren.