Er zijn twee mogelijkheden om een klus te annuleren. 

1. Je hebt je aangemeld voor een klus, maar wilt je reactie terugtrekken

Als je gereageerd hebt op een klus, maar de opdrachtgever heeft je klus nog niet bevestigd dan kun je nog zonder consequenties annuleren via de app.

 

2. Je bent uitgekozen voor een klus, maar kunt toch niet werken. 

Ben je uitgekozen voor een klus, maar kun je onverwachts toch niet werken? We werken met een annuleringstermijn, waarbij binnen een bepaalde tijd, zowel de opdrachtnemer als de opdrachtgever, zonder consequenties kan annuleren. 

 

Hoe het werkt?

Tijdens het plaatsen van een klus kiest de opdrachtgever een annuleringstermijn. Er zijn 3 opties:

  • Flex - 24 uur

  • Standaard - 48 uur

  • Lang - 72 uur

 

Wat de annuleringstermijn voor jouw klus is, vind je in de opdrachtomschrijving. 

 

De termijn bepaalt hoe lang van tevoren nog zonder consequenties geannuleerd kan worden. Wanneer de annuleringstermijn wél is ingegaan, geldt voor beide partijen een verplichting. 

 

Voorbeeld 1 - Je kunt nog annuleren

De klus heeft een annuleringstermijn van 48 uur. Drie dagen (is dus meer dan 48 uur) voordat de klus start, besef jij dat je helaas toch niet kunt werken. Je kunt de klus dan annuleren. De opdrachtgever ontvangt hier een bericht van en kan dan nog zelf iemand anders zoeken. 

 

Voorbeeld 2 - Je kunt niet meer annuleren

De klus heeft een annuleringstermijn van 48 uur. Één dag (minder dan 48 uur) voordat je klus begint, wil je deklus annuleren. Je kunt de klus op dit moment niet meer annuleren en je dient eerst contact op te nemen met de opdrachtgever om vervolgens zelf vervanging te regelen. Lukt dit niet en komt je niet opdagen, dan krijg je een ‘no-show’ op je profiel. Dit betekent dat je wordt geblokkeerd op het platform. Je kunt je profiel weer laten activeren middels het betalen van een borg van € 100,- (mits YoungOnes anders besluit). Indien je vervolgens 10 klussen succesvol hebt afgerond, wordt de borg teruggestort.

 

Verplichting Opdrachtgever

De opdrachtgever heeft ook te maken met de annuleringstermijn, mocht deze een klus willen terugtrekken. Doen zij dit langer dan 24, 48 of 72 uur van tevoren dan zitten hier voor hen geen consequenties aan verbonden. Wanneer de opdrachtgever annuleert buiten de annuleringstermijn, krijgt de YoungOne een mail met daarin een link. Met deze link kan je de helft van de uren van deze klus claimen. Dan krijg je dus de helft van de klus uitbetaald. Je hoeft deze 50% niet te claimen, dit mag je zelf bepalen.