De eerste drie opdrachten via YoungOnes kun je nog werken zonder officieel ingeschreven te staan als freelancer met een BTW-nummer. Ben jij na drie keer werken enthousiast en ben je klaar voor het echte werk? Dan moet je een BTW-nummer aanvragen.

Je kunt op twee manieren een BTW-nummer aanvragen:

1. Via de belastingdienst
Dit is volledig kosteloos. Bij de Belastingdienst vraag je slechts een BTW-nummer aan, dit doe je aan de hand van het formulier ‘Opgaaf startende onderneming’. Het proces duurt ongeveer twee weken. Nadat je het formulier hebt ingevuld, beoordeelt de Belastingdienst jouw aanvraag en activeert jouw BTW-nummer. Wacht je al langer dan twee weken? Neem dan contact op met de Belastingdienst via T: 0800-0543 (dit nummer is gratis).

2. Via de Kamer van Koophandel
Dit kost je eenmalig 50 euro. Bij de KvK schrijf je je in als eenmanszaak en officiële onderneming. Je plant een afspraak bij de KvK in en vult van tevoren het inschrijfformulier in. Tijdens de afspraak bespreek je je plannen en het formulier dat je hebt ingevuld. De KvK kent je na afloop een BTW-nummer toe. Deze moet dan nog geactiveerd worden via de Belastingdienst. Dit proces duurt 4 tot 8 dagen.

Zodra je de bevestiging hebt ontvangen van de Belastingdienst dat je BTW-nummer geactiveerd is, verwerk je deze op jouw profiel in de app. Hierna kun je onbeperkt diensten pakken via het platform.

Ben je al freelancer? Vul het BTW-nummer gelijk in op je profiel. Je kunt dan gelijk aan de slag!
Ben je zo enthousiast dat je gelijk je BTW-nummer wilt aanvragen? Laat het ons dan weten via support@youngones.works. Dan helpen we je daarbij!Ben jij een echte freelancer? Check het hier!